 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
|
|
Kimya |
 |
Yuxarıya |
10-11-ci siniflər üçün Kimyadan Multimedia Mənbələri |
1. Neft fraksiyası
Fraksiyalı distillədən alınan müxtəlif məhsulları və onların istifadəsini öyrənin.
|
2. Rektifikasiya
Prosesin neftdən daha yaxşı istifadə edilməsinin öyrənilməsi üçün icra edildiyini öyrənin. Bura neftin eyni ölçü və kütləyə malik komponentlərə rektifikasiya edilməsi aiddir.
|
3. Fermentlər
Təbii katalizator fermenti haqqında öyrənin.
|
4. pH göstəricisinin fermentlərə təsiri
Məhlulun pH göstəricisinin fermentin fəaliyyətinə necə təsir etdiyini öyrənin.
|
5. İri Kovalent Strukturlar
Iri kovalent strukturların necə düzüldüyünü araşdırın və kömək göstərilməklə və ya real dünya nümunələrinə istinad edərək, onların müxtəlif xüsusiyyətlərini öyrənin.
|
6. Alkan və alkenlər (doymamış karbohidrogenlər)
Qırılma uzun zəncir molekullarının daha kiçik molekullara parçalanmasına səbəb olur. Alkanların formulunu və alkanlarla alkenlər arasındakı fərqi öyrənin.
|
7. Fermentlərin faydası
Fermentlərin gündəlik və elmi cəhətdən bəzi faydalarını müşahidə edək.
|
8. Plastik kütlələrin hazırlanması
Krekinq prosesindən plastik kütlələrin hazırlanma forması və plastik kütlələrin ətraf mühitə olan təsirini öyrənin.
|
9. Temperaturun fermentlərə təsiri
Temperaturun fermentlərin fəaliyyətinə necə təsir göstərdiyini öyrənək.
|
10. Fraksiyaların çatlaması
İstilikdən parçalanma barədə və fraksiyalı distillə prosesində buna nə üçün ehtiyac olduğu barədə öyrənək.
|
Yuxarıya |
|
|
|
|